Detta va det med som fanns i mitt paket:-)...

dsc00075 (MMS)

Detta va det med som fanns i mitt paket:-) sminket från ELF!


Valborg!!

Idag är det Valborgsmässoafton, om det inte undgått någon;) Och dagens väderprognos: regn, regn, spöregn. Jag som hade tänkt att titta på när dom eldar Valborgsbål på Nissan=( Det får minsann sluta regna tills ikväll då det går att tända! för övrigt kan det sluta regna redan nu och bli kalas väder hela helgen. Ska ju tävla både lör och sön, inte så kul om det ska regna...

Har fått en avi på posten med ett paket.... Va kan det vara???? Hihi, jag vet... Berättar sen;)

Va ska Ni göra ikväll och resten av helgen? Tävlingar? Fest?

Nu ska jag fortsätta att njuta av mitt the framför datorn på jobbet...

Ha en underbar Valborg!

Kramar

Torsdag!

Kanske dags att berätta hur helgens tävling gick;) Jag är nöjd med våran prestation, förutom att jag "slappnade" av alldeles för mkt i första galopp serpentinen. Givetvis blev det ett avbrott. Har ju som sagt lite problem med vänstergaloppen. Dock var det ju mitt fel eftersom jag inte stöttade och red hon helt genom hela bågen. Så det gör vi bättre nästa gång;) Men för övrigt är jag nöjd, dock verkade domaren inte hålla med om detta. Fick faktiskt grymt dåligt betalt 57%!!!!! Så dåligt kan jag intyga både från mig själv och andra att det inte var. Men men, det är ju en bedömningssport. Vi hänger inte läpp för det utan kämpar och jobbar vidare;)

I förr går tänkte jag tränat lite program inför helgen tävling. Men han var super stressad och "sprang" bara ifrån mig i stort set hela tiden, så det blev att tänka om med ridpasset. Dock tränade jag på en del vägar i trav och jobbade mycket med att få han så uppmärksam som möjligt i galoppen och inte bara springa ifrån mig. Tråkigt när det blir sånna ridpass där kommunikationen försvinner och han bara stressar. Men och andra sidan får jag ju verkligen chans att vända situationen till något positivt och få han uppmärksam igen. Inget ont som inte har nått gott med sig!

Idag var han betydligt bättre. Tränade lite förvänd galopp. Dock utan att ställa FÖR höga krav på honom. Mest att få honom positiv och känna att han verkligen klarar av det, bara han ger det en chans. Ibland känns det nämligen som att han ger upp utan att försöka. Tror faktiskt att min underbara häst har lite prestationsångest! Men det beror nog på mig. Jag vet att jag har en fantastiskt fin häst som faktiskt kan. Vilket gör att jag blir så besviken på mig själv när jag inte riktigt reder ut att rida honom hela vägen. Han vill ju så gärna vara en till lags. Och det är ju fel av mig att "lasta över allt ansvar på honom".

Men nu är vi iaf (båda två) grymt taggade inför helgen;)


Grymt taggad!

Imon är det tävling. Grymt taggad är jag. Min älskade Putte plutt har gått som en klocka dom senaste dagarna♥




Tungan rätt i mun imon;)


Spännande!

Har precis beställt en massa smink från ELF (eyeslipsface.com). Hittade denna sidan med galet billigt smink. Och jag som alltid velat testa mineral smink, men tyckt det var för dyrt. Fick i stort sett en hel ny upplaga med allt man behöver i smink väg för ca 300 spänn;) Hur bra är inte det? BRA!!!!! Hoppas bara allt håller fin kvalite;)


Veckoplanering!

Veckoplanering inför nästa vecka! Samt planering av resterande dagar denna vecka!

Fredag: Putte vila

Lördag: Ridning ute i hagen. Allmän "genomridning. Förv. galopp samt skänkelv.

Söndag: Tävling Harplinge Lätt A:3
_______________________________

Måndag:
Skritta ut en lite runda, ev lite joggning!

Tisdag: Ev. köra till ridhuset och träna program. Annars programträning hemma!

Onsdag: Putte vila. Jag powerbox

Torsdag: Tömköra Putte

Fredag: Putte vila

Lördag: Tävling Laholm Lätt A:3 & Lätt A:6

Söndag: Tävling Laholm Lätt A:4    
                                                    
Tror att detta kan vara ett bra upplägg. Ska försök planera upp veckorna lite bättre så att jag hinner träna mig själv 1-2 dagar i veckan. Känner att min kropp inte mår så bra när jag inte tränar annat utöver ridningen.

Nån som har bra tips på hur man ska hinna med allt på veckordagarna. Rida 5-6 dagar i veckan, jobba heltid, träna själv, umgås med pojkvän och hinna ANDAS!!!!!

Tips mottages tacksamt;)                                                                            


En bild på min fina lilla "samling" :-)

dsc00057 (MMS)

En bild på min fina lilla "samling" :-)


Goddagens!

Igår vart det träning för Ulf. Red på kandaret för första gången för honom. Putte verkade inte bry sig så värst mkt om det, mest jag som hade problem med "alla" tyglar haha.  För övrigt tycker jag träningen gick riktigt bra. Ulf verkade nöjd med oss också och sa att han börjat jobba fint nu. Så tummen upp;) Har lite träningsvärk idag...huuu. Men det är väll ett tecken på ett bra träningspass!

Har "eget ansvar" för hästarna nu i en vecka då mamma drog till Grekland imorse. INTE alls avundsjuk, inte alls;) Men det unnar jag henne. Var ju lite si och så om hon skulle komma iväg iochmed vulkanen och all aska i luften. Planet skulle lygt från Landvetter imorse kl 07. Men dom hade 06.00 blivit satta på en buss till Oslo och skulle väll flyga därifrån vid 10/11 tiden. Så jag hoppas hon kom iväg.

Har redan börjat ladda inför söndagens tävling, en Lätt A:3 i Harplinge. Ska bli kalas kul;) Sanna följer med som hästskötare och supporter;) Faktiskt första gången i hela min tävlingskarriär som min mamma inte är med! Känns lite konstigt faktiskt. Men det löser jag;)

Nu kommer strax min lunch...fuskar till det med en Big Mac & co idag hihi

Ha en fortsatt trevlig torsdag!

Kraam


Min nya klocka:-) blev en svart med!

dsc00050 (MMS)

Min nya klocka:-) blev en svart med!


Lycka!

Är så glad. Har äntligen fått tag i en ny brun tävlingskavaj. Det blev en Pikeur Epsom. Sitter som en smäck och följer figuren skit snyggt rent ut sagt;)

Cyklade inom Hästshopen i Halmstad igår när jag skulle in till stan och sola. Och där hängde den och "väntade" på mig;) Hade provat en Pikeur Diana i strl 76 innan, och den passade super. Men eftersom Dianan endast fanns att få tag i ull material i brun (vilket skulle bli riktigt dyrt) fick jag tänka om. Hade provat Epsom som hastigast och tyckte den var jätte fin med. Antog därför att jag skulle ha en strl 76 i Epsom. Men så hade dom en 38 brun hemma, och den satt kalas bra. 76:an är en 38 fast med längre arm och nån cm längre på längden. Den blev också bredare över axlarna, vilket inte passade på mig.

Så nu har jag en ny skitsnygg brun kavaj som ska premiärridas i på söndag. Då är det dags för utesäsongens första tävling;)

???

Skickade precis en bild från mobilen till bloggen. Kortet jag tagit har jag tagit "rätt" med mobilen, men bilden hamnar på sidan iaf.... Vad gör jag för fel?????? Nån som kan hjälpa mig??? ;)

Här är en suddig bild från lördagens träni...

dsc00032 (MMS)

Här är en suddig bild från lördagens träning:-)


Måndag!

Hallo!
Då vart det måndag...igen. Hoppas eran helg har varit bra! Min har varit helt ok. Var ju och tränade för Stefan Jansson i lördags. Gick kalas bra. Han tyckte Putte hade blivit mycket bättre sen sist. Är nog nästan 1 1/2 månad sen jag tränade för honom sist. Så det var kul att det var en positiv förändring. Jobbade lite med serpentin bågarna i galopp. I höger galoppen går det fin fint. Men i vänstergaloppen har han svårt att bibehålla galoppen när man kommer till dom förvända bågarna. Så vi fick lite bra tips att öva på för att stärka han hans högra bak.

På kvällen var jag hemma hos Sanna och Tommy och käkade tacos, och sen blev det lita partajande på det. Vi spelade Buzz ( heter det så?). Nått frågespel iaf...och jag vann! Haha, lite oväntat;) Blev en liten sväng på stan med i nattvimmlet.

Söndagen var en ganska slapp dag. Var bara hemma red Plutten. Joggade han lite med kandaret. Gick kalas bra. Förhoppningsvis blir det träning med kandaret på onsdag för Ulf;)

Ha en fortsatt bra måndag!

Kram

(Tänkte slängt upp en bild från träningen i lördags. Men bilderna på mobilen blev så suddigaa:(

Godmorgon. Nu har vi precis satt oss i bil...

Godmorgon. Nu har vi precis satt oss i bilen för att åka till falkenberg och träna för stefan jansson. Solen verkar ha tagit ledigt idag, brrr så kallt å trist de är ute idag. Rapporterar mer sen om hur de gick på träningen:-) kram


Träning!

Åååå vad glad jag blir. Tjejen som håller i Stefan Jansson träningarna i Falkenberg messade mig precis om att där var en plats ledig imon på träningarna. Var ju ett tag sen jag tränade för Stefan nu. Hade dessutom helt missat att det var träning för honom imon. Så imorgon halv tolv blir det ett tufft men super kul pass för honom. Tummen upp!

Fråga!

Någon som vet vad en såkallad buzzador är? Eller finns det något annat namn för det? Man blir helt enkelt en testperson för diverse olika produkter. Kan vara allt från smink, till schampo och såvidare. Har sett i en del bloggar att vissa provat produkter som dom senare recenserat i sin blogg! Funderar på att kanske anmäla mig till nått sånt. Alltid kul att prova nya saker, och dessutom GRATTIS;)

Så, vet ni något om detta eller liknande. Får ni gärna tipsa mig;)

Tack så länge!

Kram Amelie


Frukosttajm på jobbet. Kul att jag fick mo...

dsc00031 (MMS)

Frukosttajm på jobbet. Kul att jag fick mobilbloggandet att funka. Hoppas bara denna bilden kommer på rätt håll:-)


Provbloggar via mobilen:-D

dsc00030 (MMS)

Provbloggar via mobilen:-D


Vad är fel???

I fredags fick jag gå hem från jobbet pga av huvudvärk, riktig ordentlig huvudvärk. Igår var det dags igen. Var ju på stan och fikade med bästaste Martina. Sen började jag få lite huvudvärk, vilket jag tänkte var på pga att jag va trött. Men när jag kom hem blev det bara VÄRRE och VÄRRE. Tog en panodil och försökte sova bort det. Men kunde inte somna ens. Tillsut var det så illa att jag höll på och spy.... Har ALDRIG haft sån här hemsk huvudvärk. Verkar ju nästan som migrän eller nått skit=( Hoppas verkligen det bara är tillfälligt och absolut inte händer igen.

För övrigt är det kalas väder idag igen;)

Ikväll kommer hovslagaren och slänger på nya dojjor på pållarna;) Alltid lika tjusigt med nyaskodda hästar! Blir nog lite trimning på banan eller ute i stora hagen, ev med kandaret;)

Snart är det lunch, mumma!

Förresten. Är det nån som man vet hur man kommer igång med bloggandet via mobilen. Köpte ju en ny Sony ericsson w995, men fattar inte hur det funkar med blogg via mobilen hihi. Nån som har bra ENKLA tips till mig? ;)

Ha en fortsatt trevlig och solig dag!

Kram


Sol!

Det underbara vädret verkar ha kommit för att stanna. Underbart!
Idag blir det vila för Putte. Ska fika på stan med bästa Martina efter jobbet. Ska bli mysigt. Går dock alldeles för länge mellan våra "fika dejter", men alltid lika trevligt när vi väll ses;)

Kollade min statistik över mina besökare. Ochdet visade sig att jag nog hade haft besöksrekord den 5 April. Över 103 unika besökare och 132 sidvisningar. Jätte kul! Sporrar mig bara ännu mer att vara flitigare på uppdateringen. Så ge inte mina vänner;)

Ikväll blir det tacos och mys med älsklingen min. För övrigt hans favorit rätt, tacos alltså;)

Nu slutar jag snart för dagen, gött!

Ha en fortsatt trevligt "lillördag" hihi

Kram

Promenad och soffhäng!

Jaha, nu sitter man där i soffan igen;) En ganska bra plats faktiskt hihi.
Älsklingen och jag gick en lång runda efter kvällsmaten, gott va de. Nu vankas snart sängen och imon blir det jobb igen. Iofs gott att det redan är ons. Har ju varit hemma mån och tisdag och vilat upp mig från min förkylninge. Känns mkt bättre nu så tummen upp för det!

Sov gott!

Kram


Sjukling!

Usch fy. Har åkt på värsta förkylningen. Inte alls kul med tanke på det underbara vädret som är utanför. Man vill ju bara ut och njuta av solen.

Hästarna fick gå "nakna" en stund igår, och idag åkte täckena av efter lunch. Gissa om dom var helnöjda;)

I lördags var jag och hämtade min nya mobil. Är jätte nöjd. Helt underbart med en mobil som funkar och som har täckning hemma;) En sån här blev det!


Så nu ska jag bara lära mig alla funktioner och finesser på den så kan jag förhoppningsvis blogga med hjälp av telefonen. Vilket förhoppningsvis ger en mer uppdaterad och bildrik blogg;)

Ha en fortsatt solig och underbar dag.

Kram


Hänt i veckan!!

Hej svejs!

Påskledigheten gick ju ALLDELES för fort som det brukar göra när man har lite ledigt. Men skönt vad det iaf;) Långfredagen spenderades hos svärföräldrarna i Mölle. Deras årliga tradition att fira påsken där med husvagnen, riktigt mysigt;)

På självaste påskafton blev det partajande hos Sanna & Tommy, med utgång. Carro och Mia (två av mina tjejkompisar) var hemma från Norge för en liten snabbvisit, så dom följde givetvis med ut..trevligt trevligt!

Får ju inte glömma att jag var och tävlade på skärtorsdagen. Red en Lätt A:3 i Båstad. Fick ihop 64.8%, helt ok. Dock hade jag inte lika kanon känsla som förra tävlingen. Travprogrammet var kanon, men i gallopen blev han för på... Men han kändes positiv och glad, vilket är det viktigaste;)

Denna veckan har pinnat på i sin vanliga takt..och äntligen fredag. Dock börjades denna dagen med en fruktansvärd huvudvärk och nackont..aj aj. Men det börjar kännas lite bättre nu tack och lov.
                              
                         
 



Inte den bästa bilden på mig..men Pluttis är så fin så jag kunde inte låta bli att lägga upp den;)



Konstverket Nimis i Mölle;)



Jag och Mia på Bulls;)


Ha en fortsatt trevlig fredagskväll!!

Kram


RSS 2.0