Godmorgon. Idag är det underbart soligt vä...

dsc00202 (MMS)

Godmorgon. Idag är det underbart soligt väder, om än lite kallt bara! Pluttis blir förhoppningsvis av med tjocka pälsen idag då jag ska få klipphjälp;-) ha en underbar dag!


Svar på tal!

Fick en fråga av en ny?? läsare! Super kul!
Frågan löd följande: hejsan ser att du rider med huva, är de ok att göra de över lag eller måste man ha domarens ok??

För att svara så korrekt som möjligt har jag dragit en kopia av TR II, alltså tävlingsregelementet för dressyr!

Flughuva är endast tillåten efter given dispens, och då endast för att skydda hästen från insekter. Dispens lämnas av överdomare eller domarordförande. Dispensen gäller då alla deltagnade hästar.

Att flughuva är tillåtet under en dressyr tävling/ meting kan ibland stå på proppen eller så finns det en notis om detta i sekreteriatet på tävlingsplatsen.

Personligen brukar jag alltid ha en flughuva med mig på sommaren;)

Hoppas detta var ett bra svar på din fråga! ;)


It`s friday again babay;)

Haha, var visst fredag här igen;) Göööööttans;)
Veckan har varit förkyld, väldigt förkyld. Men nu känns det som att det börjar gå på rätt håll iaf. Tyvärr har det inte blivit så mkt ridning, vill helst inte anstränga mig när jag blir förkyld. Blir ALDRIG frisk då. I måndags skrittade jag Plutten ca 20 min, tis & ons vilade han, och igår tömkörde/linade jag honom. Han såg super fin ut och örenen var spetsade framåt hela tiden;) Han gillar verkligen att bli tömkörd!

Hans "balltramp" ser bättre och bättre ut för varje dag nu när han går lindad med en fin blå linda för att det inte ska gå upp igen;) Är ju ett så svårt ställe att få att läka ifred. Dels för att det hela tiden är i kontakt med bakterier och det är så lätt att han går på något eller stöter emot. Men att linda om det med gasbinda och självhäftande linda varannan dag funkar bra.

Skulle ju tävla två klasser i helgen, men känner att jag står över det. Visserligen är han inte halt, men jag tycker inte att det känns okej att tävla med en häst som har hoven lindad och har ett sår som lätt kan gå upp. Tävlingarna finns kvar och återkommer varje år. Men det gör inte min älskade Putte plutt om jag inte tar hand om honom.. Så därför tar vi det säkra före det osäkra;)

Va ska Ni göra i helgen??

Ha en underbar fredag och njut av att det om bara några timmar är helg;)


Kramar från oss!


It``s friday baby!

Ååååå äntligen fredag, fast fredagskänslan som brukar infinna sig så fort man går upp har inte kommit än..hmmmm...skumt!
Spenderar iaf denna fredag ensam på jobbet, buhu så tråkigt att sitta helt ensam. Blir så sällskaps sjuk. Vill ju bara dela med mig av min glada fredagskänsla. Får väll dela den med ♥ ikväll istället;) hihi

Känner mig på nått konstigt sätt halv och inte riktigt tillfreds. Tror att det har med älskade Putte plutt att göra. Är ju så van med att fylla kvällarna på veckodagarna med att rida och sånt. Nu när man inte gör det så har man så "mycket tid" att göra annat på. Men det är ju INTE roligt. Jag vill ju rida!!!!!!! Hoppas det blir bra snart.

För övrigt så har vi bokat skidresa till Åre över nyår;) Har varit väldigt skeptisk till detta innan..men nu börjar jag faktiskt se fram emot det haha. Har bara åkt skidor en gång i livet. För si sådär 16 år sen;) Detta kan bli INTRESSANT. På juldagen bär det iaf av, jag ♥och två andra par till. Myyyyssss i stugan;)

Va gör Ni denna regniga fredag???


Ha det bra, kramar


Mitt älskade ♥vill bli bra nu!!


Crazy thursday!!!!!!!!!

Som Kodjo i morronpasset på P3 säger....crrrrraaaaazzzzyyyy thhhhhursday;) haha
Ja, men torsdag är det iaf, och det innebär fredag imon. Göttans! Dock är vädret bokstavligen piss idag. Regn, regn och åter lite regn. Det är bara att konstatera, hösten är här!

Sista tiden har INTE bestått av så mycket ridning som det vanligtvis brukar göra. Älskade Putte har på nått sätt lyckats trampa sig på baksidan av framhoven. Alltså precis vid "ballarna" (heter det så?) mellan hårremmen och hoven. Ett ganska otäckt sår blev det. Dock tack och lov är han inte halt och verkar inte ha speciellt ont av det, men jag tar det säkra före det osäkra. Vill inte utsätta min underrbara häst för onödig påfrestning. Vill att allt ska få läka i lugn och ro. Har skrittat och joggat honom lite sön-tis, och det gick fint.

Så dagen idag handlar inte så mycket mer än om jobb och sen ev handla lite mat och sånt. Blir ev en liten runda hem till Putte och kolla över såret.

Va ska Ni göra idag?

Kramar

Nu blir det eftermiddags fika på jobbet i ...

dsc00196 (MMS)

Nu blir det eftermiddags fika på jobbet i min ensamhet. Vår snälla extrajobbare hade varit gullig och köpt en kanelbulle till mig:-)


RSS 2.0