Welcome to the snowland!

Godmorgon!
Det snöar utanför mitt fönster, IGEN. Nu börjar det faktiskt bli lite tröttsamt.
Skulle varit träning för Ulf Nilsson ikväll, men blev inställt pga kylan. Supertrist, såg verkligen fram emot det. Men man tänker ju givetvis på hästarna bästa.

För övrigt så var jag på bodypump i måndags för första gången i mitt liv. Riktigt roligt. Men HERREGUD så ont jag har i framsidan av låren idag. Igår var det mest "skön" träningsvärk, men idag..huuuaahh. Att bara gå upp för trappan är en ansträngning haha. Jag som trodde att jag hade vältränade, starka "hästben". Tji ficka jag;) Men hade tänkt ge mig på det imon igen..om träningsvärken lättar vill säg. Annars får jag nog skjuta på det till fredag.

Ikväll/natt drar min älskling till fjälls. Han och några vänner ska på skidweekend till Idre. Lite avis är jag nog faktiskt... Hoppas bara inte det blir allt för mycket snöoväder som dom varnat för. Inte så kul och veta att han är ute på vägarna om det är oväder..

Nu är det dags att släppa ut vilddjuren i snön;)

Ses...

Friday!

God morgon!
Äntligen fredag, vilket betyder myskväll med Martina. Paj och vin står på listan ikväll;)

Innan dess blir det ut och fixa stallet och tömköra Putte, har gett mig sjutton på att jag ska lära mig den "ädla konsten" att tömköra hehe.. Tror att det kan vara ett super komplement till Putte. För övrigt har han känts super fin hela veckan. Känns som att vi har en bra start i våran igångsättning efter vår lilla vintervila.

Givetvis varenda gång jag sätter mig vid datan halkar jag av nån konstig grej alltid in på shopping sidor. Begriper inte detta;) Det senast som hamnat i min VILL HA lista är följande:

  

Dressyr benskydd. Orginalet är bra dyra ,men Hööks har gjort en kopia för en lite snällare peng. Smidigt att ha på exempelvis tävling.



Den här super snygga västen (finns även i brunt, min favorit) från xtremehorsemakeover.

Dom hade även en jättefin fleeceluvtröja i brunt och blått, lyckades dock inte få en bild på den.


(Bilderna är lånade från Hööks.se och xtremehorsemakeover.com)


Lunchtime!

Wow, wow, wow vilken helg!
I lördags var det ju som sagt tömkörnings clinic för K-G Svensson. Och i söndags fick vi rida för honom. WOW är väll det bästa ordet för att sammanfatta det hela. Har nog aldrig haft en sån känsla under ett träningspass. Putte fick ett bra flytt, en fantastisk gång, egen framåtbjudning vilket resulterade i att jag hade ett bra "sug" i tyglen och en underbar ridkänsla. Har alltid varit ganska så "mesig" i min ridning, då jag alltid är väldigt mjuk i handen och knappt vill hålla i tyglen. Men K-G fick mig att fortfarnade vara mjuk i handen men ända hålla kvar och ge Putte precis det stödet som han behöver samtidigt som jag möte upp med skänklen. Med andra ord, jag fick han mellan hand och skänkel precis där han ska vara. Till och med i skänkelvikningarna som ibland kan vara lite av en svaghet hos oss, då jag blir spänd vilket resulterar i att Putte spänner sig och kryper ihop och "springer" igenom skänkelvikningen. Till och med då flyttade Putte fint i sidled för endast en liten lätt skänkel och behöll formen och framåt bjudningen.

Hoppas verkligen att jag får möjligheten att träna för denna människan igen;)

Lite bilder från helgen!


K-G förklarar hur halsen ska vara.


I full action med Putte.






K-G sammanfattar passet. Mycket fin liten häst det där blev domen;)



It`s a early morning!

Godmorgon! Idag vart det upp tidigt som gällde. Ska rida redan kl 9.45 på Plönninge för K-G. Clinicen blev ju flyttad från Halmstad ridhus till Plönninge för att  underlaget hade frusit..

Så gårdagen då. K-G började med att tömköra Jennys 5 åring. Sedan gick han vidare till en 12 åring dvs. min Putte. Woooww, det var häftigt. Vilket steg han lyckades få fram i honom. Förstår att tömkörning verkligen är ett super bra komplement till ridningen, och så mkt man faktiskt kan åstadkomma från marken. Efter att han var färdig med Putte fick jag ta över tömmarna. Känslan var ungefär "det man i normala fall har mellan benen när man rider, hade man i handen". Måste säga att det faktiskt var lite läskigt, man är ju inte alls van vid det då jag aldrig har tömkört förut. Men absolut nått vi måste testa mer.

Nu ska jag ut i stallet och göra Plutten färdig. Sen bär det av till Plönninge i blåsten...håll i hatten!

Lägger upp lite bilder på spektaklet senare...

Hej hej!

Getting additcted..

Haha..å var har lilla jag varit idag då?? Jo men självklart på Gee-Kåås..IGEN;) Va väl knappt tre veckor sen sista haha. God shit it is..
Fick shoppat en super fin skidjacka, bara termobyxorna kvar nu. Sen är jag fit for fight för allt vad snö heter;) Sen blev det lite annat smått och gott..lampskärmar, en stickad tröja, halsduk och en jätte fräck tröja till älsklingen min. Kunde bara inte låta bli. Vet att han hatar allt vad Gee-Kåås heter, MEN den va jätte snygg. Ser inte alls ut att komma därifrån. Får väl lura i han att den är köpt i nån dyr märkes affär haha.

För övrigt har jag ridit och mockat som vanligt idag. Pluttisen kändes jätte fin, pigg och galen..undebart!
Imorgon väntar tömkörnings clinic som sagt för K-G Svensson.

Nu ska jag dricka upp mitt goda vin;) sen väntar sängen!

xoxo

Nytt år, fullt med nya möjligheter och äventyr!

Gott nytt år, sisådär fjorton dagar efter nyår;) Men bättre sent än aldrig.
Nyår var helt ok, inte det bästa ever..men det är ju lite överskattat de där ändå. God mat och helt ok sällskap. Firade för andra året tillsammans med min bästa Carro å hennes kille, och så givetvis min älskling<3 Kanske en blivande tradition, vem vet.

Har "äntligen" börjat komma igång med ridningen igen på allvar, den där latmasken sjukan är svår att bli av med när den väl drabbat;) Till helgen blir det clinic i dagarna två för K-G Svensson. Lördagen börjar med tömkörning, och söndagen blir det rid clinic. Ska bli spännande, har absolut ingen aning om vem denna K-G är!

Tänkte kanske prova att träna för Ulf Johansson nästa vecka med. För ganska många år sen tränade jag för honom med min ponny. Idag tränar han många framgångsrika dressyr ekipage i Danmark, och vad jag vet en del i Sverige. Och det bästa av allt är att han inte bor så långt ifrån mig, till och med i samma kommun:) Tror att han har träningar en gång i veckan på min hemmaklubb, så det är ju perfekt. Måste verkligen hitta en bra tränare som matchar mig och Putte, och som kan utveckla oss på bästa sätt och locka fram våra kvaliteer.

Dagen för övrigt idag blir nog ganska lugn. Än så länge ser schemat ut såhär:

*Mocka
*Rida
*Ev sola och basta
*Laga mat
*Kolla på en kompis som tränar för Ulf


Äsklingen och jag på nyår<3


Ridning i snön, kallt men mysigt!


Mina älsklingar!


Träningen för Stefan Jansson innan jul!


RSS 2.0